Categories: Top

Přísný zákaz kupování houbiček na nádobí a proč je přestávají lidé kupovat

V kuchyni každé moderní domácnosti je pravděpodobně houba nádobí. Málokdo však ví, co tato na venek neškodná maličkost přináší životnímu prostředí. Ukázalo se, že typické kuchyňské houbě se rozkládá 200 let!

Zdroj: Freepik.com

Péče o přírodu je pro naše redakční pracovníky důležitá. Proto s vámi často sdílíme užitečné tipy a triky, které pomáhají snižovat množství domácího odpadu. Dnes vám ukážeme alternativní možnosti mycí houby.

Zdroj: Freepik.com

Celulózová houba

Celulózové houby lze zakoupit stejně snadno jako houby z pryžové pěny. Ne každý jim však věnuje pozornost. Ale marně, protože houby tohoto typu jsou vyrobeny z rostlinného materiálu. Navzdory relativně vysokým nákladům se celulózové houby vyrábějí z mnoha důvodů.

Zdroj: Freepik.com

Za prvé, po 7 dnech používání budou mít podstatně méně bakterií než běžné pěnové houby. Je to proto, že materiál rychleji schne a zabraňuje vývoji škodlivých bakterií. Zadruhé, taková houbě může být kompostována s organickým odpadem.

Zdroj: Freepik.com

Houba z Lufy

Tenhle druh houby se stále častěji objevují v kuchyních domácností, které si uvědomují důležitost ekologie. Toto je další rostlinná alternativa k obvyklým pěnovým houbám. Kromě toho můžete ve své zahradě lufy pěstovat i vy. Je to rostlina podobná tykvi, jejíž jádro se po usušení změní na houbu. Výsledkem je ekologická houbě na mytí těla nebo houbě na nádobí.

Zdroj: Ecoplacestore.ru

Lufa dobře pění, i když uvnitř je pevnější. To pomáhá rychle a efektivně omýt všechny nečistoty, které na nádobí zaschly. Také rychle schne a vydrží několik týdnů. Může být kompostován, protože lufa je rostlinný materiál, který se rychle rozkládá.

Zdroj: Olx.ua

Pletená žínka

Různé ekologické obchody prodávají ručně vyráběné čističe nádobí. Jsou háčkované nebo pletené z přírodních hrubých vláken. Například jutová nebo konopná vlákna. K dispozici jsou žínky různých tvarů a velikostí. Z tohoto důvodu nebudete mít problém s výběrem.

Zdroj: Youtube.com

Tato možnost je samozřejmě dražší. Pletenou žínku lze ale prát, takže vydrží mnohem déle. Je zajímavé, že konopná vlákna zabraňují růstu bakterií na jejich povrchu. Z tohoto důvodu nebude houba nepříjemně zapáchat. Taková věc má však jednu nevýhodu – dlouho schne.

Silikonová houba na nádobí

Silikonová houba na nádobí je další neobvyklou alternativou k pěnovému pomocníkovi. Tato houba je vyrobena z potravinářského silikonu. Výrobci slibují, že jí budete moci používat mnohem déle než je obvyklé. Silikonovou houbu lze navíc vložit do myčky, aniž byste se obávali, že se zdeformuje.

Zdroj: goodhouse.ru

Ne všechno je však tak růžové, jak se zdá. Mnoho žen v domácnosti si stěžuje, že je těžké umýt zaschlou špínu nebo zuhelnatěné usazeniny jídla silikonovou houbou . A vzhledem k tomu, že textura houby není porézní, mycí prostředek na nádobí se z ní jednoduše omyje. Tato možnost má nicméně také právo na existenci.

Domácí (svépomocně udělaná) myčka nádobí

Možná je to rozpočtově nejdražší možnost ze všech. Chcete-li si vyrobit žínku z kutilství, potřebujete starý tyl. Nakrájejte jej na stejné proužky dlouhé přibližně 1 m. Šířka se může lišit, vše záleží na vašich preferencích. Poté seberte každý proužek látky do harmoniky. Nyní uprostřed svažte „akordeon“ provázkem nebo stuhou. Mimochodem, obyčejná guma pro domácnost to udělá taky.

Zdroj: Voyage-to.me

Výsledkem je jednoduchá, ale šikovná houbě do domácnosti. Takže dáte druhý život starému tylu. Mimochodem, podle stejného principu můžete vyrobit žínku z jakékoli jiné síťoviny. S její pomocí budete moci smýt i zaschlé bahno.

Zdroj: goodhouse.ru

Pěnová houba nebo žínka na nádobí nejsou nejudržitelnější položkou. Abychom se chránili před různými druhy mikrobů, stojí za to houbu měnit alespoň každý týden. A s našimi alternativami je vše mnohem jednodušší a pohodlnější. Hlavní věc je vybrat si, co je pro vás to pravé.

Tanya Goncharenko

Recent Posts

Agáta Hanychová udělala před Velikonocemi nečekané gesto: K čemu vyzvala tatínky svých dcer

Mnozí obyvatelé Česka budou brzy slavit Velikonoce, takže jsou teď zaneprázdněni, připravují se. Agáta Hanychová…

53 minutami ago

Lela Vémola se nechala vyfotit v plavkách a s thajskými slony: „To je boží postava po dvou dětech,“ píší sledující

Zhruba před dvěma týdny odletěl MMA bojovník Karlos Vémola se svou manželkou Lelou do Thajska.…

3 hodinami ago

Pákistánská „snacha“ Machálkové navštívila Prahu: ukázala jí sníh, učila ji česky a teď pěje na ni ódy

Na podzim roku 2022 odjel syn Leony Machálkové a Bořka Šípka Artur studovat vysokou školu…

5 hodinami ago

Eva Burešová s novou image: Hvězda Zoo překvapila krátkými šedivými vlasy

Herečka Eva Burešová se asi chystá dobýt hudební svět. Burešová se s Primou podle Super.…

7 hodinami ago

Vášní k motorkám se netají ani Eva Pavlová: První dáma se pochlubila zajímavými snímky

59letá první dáma Eva Pavlová je zkušená řidička, jezdí už více než čtyřicet let. Upozorňuje…

7 hodinami ago

Kate bojuje s rakovinou a přišel další úder: tohle nemocnou princeznu rozruší

Princezna Kate Middleton minulý týden zveřejnila video, ve kterém se svěřila s těžkou diagnózou. Tato…

7 hodinami ago