Categories: Top

Proti protokolu a slušnosti: Pět krát, kdy se britští monarchové stali senzací bulváru

Šatník zástupců britské monarchie podléhá přísnému protokolu, ne méně než jejich chování a etiketě. Ale někdy – úmyslně nebo náhodně se monarchové odchýlí od protokolu, což samozřejmě nezůstane bez povšimnutí.

Zdroj: Spletnik.ru

Dnes vás zveme k připomenutí 5 případů, kdy se obvyklé veřejné vystoupení zástupců britské monarchie změnilo v bouřlivou diskusi v tisku a síti, memy a někdy skončilo oficiální omluvou. Urážlivé doplňky, krátké šaty a mnohem více v našem výběru.

Meghan Markle a štítek na jejích šatech

Mírné rozpaky se staly Meghan Markle, když ona a princ Harry odletěli do království Tonga během turné po Austrálii a na Novém Zélandu. Vystoupila z letadla v červených dlouhých šatech z Autoportrétu

Zdroj: Spletnik.ru

Princezna Michelle z Kentu a její rasistická brož

Když se Meghan Markle poprvé zúčastnila každoroční vánoční večeře královny Alžběty II. V roce 2017, dorazila princezna Michael z Kentu s kouskem, který mnozí považovali za urážlivý. Jednalo se o brož v podobě figurky tmavé pleti – tento druh dekorativního umění byl populární v minulých stoletích a vyznačoval se romantizací exotických a tmavých služebníků.

Zdroj: Spletnik.ru

Výběr příslušenství se zdál nejednoznačný, protože Meghan Markle je zástupkyní smíšené rasy: její matka Doria Raglandová je černá a její otec bílý. Tváří v tvář odporu byla princezna nucena se omluvit.

Zdroj: Spletnik.ru

„Princezně Michelle z Kentu je velmi líto, že brož způsobila urážku,“ Řekl její mluvčí pro Daily Telegraph.

Princezna Diana a její „šaty pomsty“

Jeden z nejslavnějších oděvů princezny z Walesu by se do historie stejně zapsal, protože pro představitele královské rodiny byly krátké šaty s odhalenými rameny příliš odhalující. O všem však rozhodly okolnosti, za kterých se Diana objevila na veřejnosti v těchto černých šatech od Christiny Stambolian v roce 1994.

V ten den byl vysílán slavný rozhovor s princem Charlesem, ve kterém přiznal, že podváděl Dianu s Camillou Parker-Bowlesovou. Princezna nezrušila plánovanou návštěvu galavečera v Serpentine Gallery, ale změnila svůj outfit.

Zdroj: Spletnik.ru

Diana věděla, že veškerá pozornost bude směřovat na ní, a bez jediného slova dala komentář celému světu. Na poslední chvíli opustila výběr šatů Valentino a vybrala si šaty od řecké návrhářky, které v té době byly v jejím šatníku tři roky, ale Diana je vždy odložila, protože je považovala za příliš vyzývavé pro veřejné vystoupení. Nyní byl ale ten správný moment.

Zdroj: Spletnik.ru

Vzhled Diany v tomto oblečení způsobil rozruch a samotné šaty byly lidmi rychle nazývány pomstychtivými. Krátce před svou smrtí je prodala na charitativní aukci pro AIDS a rakovinové nadace za 65 000 dolarů.

Kate Middleton a její moment Marilyn Monroe

V roce 2011 měla vévodkyně z Cambridge na sobě světle žluté šaty Jenny Packham, které rozvířily vítr na dráze na okamžik královské Marilyn Monroe. Podle bulváru to bylo po tomto incidentu, kdy Stuart Parvin, jeden z královniných krejčích, začal do okrajů oděvů šit malá závaží, aby se lem nemohl zvednout větrem.

Zdroj: Spletnik.ru

Princezna Eugenie a princezna Beatrice a jejich klobouky, které se staly memy

Dnes je těžké si to představit, ale před svatbou Kate Middleton a prince Williama nebyly princezna Eugenie a princezna Beatrice příliš slavnými členy královské rodiny. Ale díky velkolepým kloboukům se staly skutečnými hvězdami a jejich obrázky z akce se staly virálními po celém internetu.

Zdroj: Spletnik.ru

Klobouk Eugenie s peřím a avantgardní čelenka Beatrice byly kritizovány online a na základě fotografií uživatelé vytvořili mnoho memů, kde byl klobouk Beatrice mimo jiné přirovnáván k preclíku, a dokonce k sedátku toalety.

Zdroj: Spletnik.ru

Sestry se kvůli lidovému sarkasmu nestyděly – neodmítly ani původní pokrývky hlavy. Naopak, takové doplňky se staly součástí vzhledu princezen a na každé akci nyní publikum netrpělivě očekává, jaké klobouky si dcera prince Andrewa vybere.

Zdroj: Spletnik.ru

Zdroj: Spletnik.ru

Tanya Goncharenko

Recent Posts

„Ať žije král. Jsem na tebe hrdý, táto“: Vladimír Polívka sdílel snímky s otcem Bolkem a dojal fanoušky

Bolek Polívka je známý herec, dramatik, ale také šestinásobný otec. Jeho syn Vladimír Polívka jde…

30 minutami ago

Charlotte Ella Gottová dnes slaví 18. narozeniny: Dcera Karla Gotta dosáhla své plnoletosti

30. dubna 2006 se Karel Gott potřetí stal otcem, jeho partnerka Ivana přivedla na svět…

34 minutami ago

Vdovec Josef Rychtář dorazil na místo, kde Iveta Bartošová odešla ze života: co tam přinesl

Před 10 lety odešla do nebe Iveta Bartošová, slavná zpěvačka spáchala sebevraždu skokem pod vlak.…

15 hodinami ago

Dara Rolins stále tají svůj obličej po zákroku: jak vypadá tvář zpěvačky po operací

Populární zpěvačka Dara Rolins podstoupila v únoru plastickou operaci u italského chirurga Michela Pascaliho. Od…

16 hodinami ago

„Mávám právě z postele“: Dagmar Havlová onemocněla a prozradila, co jí pomáhá

Dagmar Havlová nedávno onemocněla, a tak potřebovala pomoc lékařů. Herečka a bývalá první dáma doktorům…

17 hodinami ago

Leoš Mareš ukázal své syny: kluci už pořádně vyrostli a jsou z nich fešáci

Moderátor a zpěvák Leoš Mareš si užívá roli otce tří dětí. Kromě roztomilé dcerky Alex,…

18 hodinami ago