Categories: Top

Jak svépomocně osvěžit a dezinfikovat toaletu

Většina lidí má nejméně oblíbené čisticí a domácí práce, kterým se často chce vyhnout. Mytí toalety není příjemná činnost, ale přesto se bez ní v životě člověk neobejde.

Zdroj: Thespruce.com

Výrobky, které udržují toaletu svěží, jsou drahé a rychle dojdou. Proto v tomto článku nabízíme dostupnější alternativy mytí které jsou nejméně stejně účinné jako běžný způsob.

Zdroj: Takprosto.cc

Naše užitečné tipy vám pomohou snáze, lépe a rychleji čistit nejobtížnější přístupné rohy záchodové mísy, a přitom ušetřit spoustu peněz, energie a nervů.

Zdroj: Gaidi.ru

Čisticí prostředek na toaletní mísy

1. Jak osvěžit záchodovou mísu na dobu 3 měsíců za 5 minut

Splachovací nádrž obyčejné záchodové mísy skrývá mnoho tajemství. Nezodpovědní občané v ní často skrývají peníze a cenné předměty, ale kdo musel někdy skrýt zubní pastu v toaletní nádrži?

Zdroj: Takprosto.cc

Mnozí budou překvapeni a nebudou chápat, proč to udělat. No ukázalo se, že zubní pasta pomáhá odstraňovat plak, rez, dezinfikovat povrch toalety a zbavit se nepříjemných pachů.

Zdroj: Takprosto.cc

Vyberte si nejlevnější zubní pastu s nejoriginálnější vůni. Pak je třeba udělat co nejvíce otvorů do obalu a vložit ho do nádrže. Nyní se každým spláchnutím odtok osvěží a dokonce trochu dezinfikuje toaletu. Je lepší udělat menší otvory, pak jedna pasta vydrží 2-3 měsíce.

Zdroj: Seldom.news

2. Jak odstranit starý vodní kámen

Pokud je záchod poměrně starý, pravděpodobně se pod okrajem vyvine rez, vodní nebo močový kámen. Taková „dekorace“ může poškodit instalatérské práce a nevypadá příliš reprezentativně.

Zdroj: Takprosto.cc

V mnoha radách začíná čištění toaletní mísy nanesením čisticího prostředku na zvláště znečištěná místa a ponecháním na chvíli pro nejlepší akci. Čisticí kapalina však často stéká po stěnách toalety, aniž by dlouho setrvala na svém povrchu.

Zdroj: Takprosto.cc

Tato jednoduchá metoda pomůže prodloužit účinek čisticího prostředku na povrch toalety. Budete potřebovat několik kusů toaletního papíru. Přeložte jej na polovinu a položte jej na problémové oblasti.

Zdroj: Farmarik.cz

Poté papír navlhčete jakýmkoli čisticím prostředkem dle vašeho výběru (směs peroxidu vodíku a amoniaku, rozpouštěče rzi, roztok kyseliny citronové) a nechte jej několik hodin pracovat, nebo nejlépe přes noc. Poté vyjměte veškerý toaletní papír a začněte čistit stejným roztokem. Nejodolnější nečistoty odejdou beze stopy.

Zdroj: Takprosto.cc

3. Jak čistit nejobtížnější přístupné rohy záchodu

Nemusíte utrácet peníze za nákup speciálních čisticích prostředků na toalety. Pravděpodobně již máte náležitosti pro výrobu takového prostředku ve vaší kuchyni.

Zdroj: Takprosto.cc

Smíchejte sklenici jedlé sody, čtvrtinu šálku kyseliny citronové, pár kapek oblíbeného éterického oleje a lžíci prostředku na nádobí. Tuto směs lze použít k výrobě speciálních „bomb“ pro čištění záchodové mísy.

Zdroj: Antirukodelie.ru

Výslednou hmotu nalijte do formy na led, pak je potřeba ji nechat ztuhnout po dobu 4 hodin. Chcete-li vyčistit záchod, vložte jednu záchodovou kostku do záchodu, počkejte, až se rozpustí, a poté stačí otřít stěny kartáčem.

Zdroj: Antirukodelie.ru

Šumivé tablety pro toaletu vám umožní vyrovnat se se dvěma úkoly najednou: zaprvé dobře čistí toaletu a za druhé fungují jako osvěžovač vzduchu. Aby byly účinné, nebude to trvat déle než 10-15 minut a mohou být uloženy velmi dlouhou dobu.

Zdroj: Meclean.ru

4. Co dělat, když nefunguje splachování

Vypnutá voda nebo vypouštění nádrže v záchodové misce nefunguje, a „již neexistuje žádná síla“ Je to v pořádku, existuje cesta ven! Umístěte velký odpadní pytel o objemu 100 litrů na záchod a vložte do něj další menší vak (50 litrů). Nasypte do ní granulovanou podestýlku pro kočky.

Zdroj: Takprosto.cc

Nyní můžete toaletu bez problémů používat. Poté přidejte ještě jednu část výplně, vyjměte vak a zlikvidujte.

Zdroj: Takprosto.cc

Všechno je geniálně jednoduché. Naše užitečné tipy vám umožní najít cestu z nejnepříjemnějších každodenních situací za nejnižší cenu a udrží vaši toaletu bezvadně čistou bez dalšího úsilí.

Tanya Goncharenko

Recent Posts

Karel Gott vychoval čtyři dcery: Přál jim všechno nejlepší, ale každá si vybrala svůj osud

Karel Gott byl čtyřnásobný tatínek, vychoval čtyři dcery. Milující otec se staral o své děti,…

41 minutami ago

Jan Kačer byl hospitalizován: Stav herce a režiséra je vážný, je pod stálým dohledem

Herec a režisér Jan Kačer skončil v nemocnici. Server Blesk.cz píše, že byl hospitalizován a…

2 hodinami ago

Kordula Stropnická vyrazila fanouškům dech: Sdílela profi černobílé snímky

Kordula Stropnická není na sociálních sítích tak aktivní jako její starší sestra Agáta Hanychová, své…

3 hodinami ago

Petr Fiala vyrazil do společnosti se svou ženou Janou: Premiér se pochlubil společným snímkem

Předseda vlády Petr Fiala se na veřejnosti se svou manželkou Janou objevuje jen občas. V…

17 hodinami ago

Dara Rolins se konečně ukázala po plastickém zákroku: „Dara už nevypadá jako Dara,“ píší fanoušci

Stárnutí je pro mnoho žen problém. Chtěly by to zpomalit, a tak hledají různé způsoby,…

19 hodinami ago

Roman Staša jezdí k lidem domů, kde jim vaří: Vítěz MasterChefa popsal bizarní situace

V roce 2020 se Roman Staša zúčastnil soutěže amatérských kuchařů MasterChef Česko. Probojoval se do…

21 hodinami ago