Počet nových případů nákazy v Česku opět vzrostl: ve středu 30. září bylo odhaleno 2 932 nových případů

Počet nových případů nákazy v Česku opět vzrostl a ve středu 30. září bylo odhaleno 2 932 nových případů. Toto číslo se velmi blíží rekordnímu číslu 3 126 lidí. Ministerstvo zdravotnictví vysvětlilo, že takové číslo vzniklo kvůli nějakému problému a nemohlo statistiku aktualizovat.

Nyní je na koronaviru nemocných 36 619 lidí. Celkový počet nakažených za celou dobu činí 70 834 osob. Tyto údaje jsou uvedeny ve statistikách ministerstva zdravotnictví.

Zdroj: mzcr.cz

„Z technických důvodů neproběhla aktualizace dat. Na odstranění této závady pracujeme,“ vysvětlilo častější aktualizaci dat ministerstvo zdravotnictví.

Zdroj: mzcr.cz

Naštěstí u většiny lidí onemocnění probíhá v mírné formě. Za celou dobu pandemie už vyléčilo 33 557 lidí. Bohužel počet mrtvých už činí 658 lidí.

Počet hospitalizovaných už činí 976 lidí. To je pětkrát více, než bylo na konci léta. Z toho 202 pacientů je ve vážném stavu. Tyto ukazatele jsou větší, než byly na jaře.

Zdroj: mzcr.cz

Počet hospitalizovaných mezi aktuálně nemocnými je zhruba 2,9 procenta. To znamená, že jsou téměř 3 hospitalizováni na 100 nakažených.

Zdroj: mzcr.cz

Největší počet nakažených na 100 tisíc obyvatel je na Uherskohradišťsku, a to tam 256 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Na druhém místě je Náchod, tam je 216 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

Zdroj: mzcr.cz

Na Benešovsku je 208 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Následuje Pelhřimov, kde je 207 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

Aby se podařilo snížit počet nakažených, zavedla vláda nouzový stav a další opatření. Nouzový stav vstoupí v platnost 5. října a bude trvat 30 dní.

Zdroj: mzcr.cz

To bylo nutné udělat pro zavedení nových opatření. Omezovat se budou například především společenské akce.

Zdroj: gettyimages

Opozice se domnívá, že vláda se na druhou vlnu nepřipravila v létě. Jednání vlády je podle nich nekompetentní a nepromyšlené.

Share