Chlapec se narodil bez nohou a paží: Přesto se stal slavným kulturistou

Žije zdravým a plným životním stylem a díky své vůli dosáhl vynikajících sportovních výsledků.

 

Zdroj: youtube.com

 

23letý Nick Santonastasso z Floridy má závažné genetické onemocnění – takzvaný Hanhartův syndrom

Při takové vrozené poruše je pozorován trpasličí vzrost nebo nedostatečný rozvoj končetin. Nick nemá obě nohy a má jenom jednu paži, ale vůbec není smutný a žije pro něj plnohodnotným životem.

Nick věděl o své jedinečnosti od dětství, protože se pohyboval na invalidním vozíku a nemohl toho udělat moc. Chlapec však od útlého věku projevuje sílu ducha, a tak zvládl skateboarding, zkoušel hrát na bicí, a dokonce se nějakou dobu věnoval wrestlingu.

 

Zdroj: youtube.com

 

Už tehdy si uvědomil, že je důležité přijmout sebe sama tak, jak tě příroda stvořila. Chlapec teď říká, že prostě musíte milovat své tělo se všemi jeho vlastnostmi.

Zajímavostí je, že pouze 12 lidem na naší planetě byl diagnostikován Hanhartův syndrom.

Nyní se Nick vážně zajímá o kulturistiku: aktivně se věnuje posilování a účastní se na různých soutěžích a výzvách. Mladý muž bez sebemenších problémů zvedne činku, udělá benchpress a dokonce otočí obrovskou 70 kilogramovou pneumatiku.

 

Zdroj: youtube.com

 

Santonastasso dosáhl vynikajících výsledků a získal zástup podobně smýšlejících fanoušků a přátel. Dokonce dostal od výrobce nástaveb speciálně vybavené auto s ručním ovládáním, takže vždy zůstává mobilní a nezávislý.

Nick na sobě nejen tvrdě pracuje, ale také pomáhá ostatním věřit v sebe samy a začít žít plnohodnotný životem. Má účet na Instagramu, kde pravidelně zveřejňuje videa, fotografie a motivační příspěvky. Je velmi chytrý, takže jeho příspěvky jsou opravdu motivující. Například věří, že hlavním tajemstvím úspěchu je neustálý pohyb.

 

 

„Pokud se člověk o něco usiluje a jde kupředu, vyhrává.“

A pokud se něco pokazí, Nick doporučuje zastavit, otřást se, poučit se z neúspěchů a vrátit se do bitvy.

 

 

Santonastasso je nejen zručný, ale také velmi charismatický. Má velký smysl pro humor a často vtipkuje o svých vlastnostech a účastní se žertů.

 

 

Nick Santonastasso je velmi slavný a sní o využití své popularity pro dobré účely: vyprávět o svém životě a učit ostatní lidi vyrovnat se s jakýmikoli problémy.

 

Share