WHO označuje cestování během pandemie za „relativně bezpečné“

WHO věří, že zdravotní rizika cestujících jsou nyní „relativně nízká“. Současně ale říká, že nelze zaručit úplnou bezpečnost. Testovací a karanténní opatření proti COVID-19 pomáhají snižovat cestovní riziko

 

Zdroj: bbc.com

 

Zvýšení testování na koronavirus způsobilo, že cestování je z epidemiologického hlediska mnohem bezpečnější. Uvedl to výkonný ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) pro případ nouze Mike Ryan, uvádí agentura Reuters.

 

Zdroj: who.int

 

Mezinárodní cestování je nyní „relativně bezpečné“ a představuje „relativně nízké riziko“ pro zdraví, uvedl. Zároveň poznamenal, že je nyní nemožné zcela zabezpečit cestování bez jistého rizika.

„Jednotlivé země musí dělat kompromisy mezi rizikem přenosu od přicházejícího cestovatele a sociálně-ekonomickými výhodami cestování,“ uvedl Ryan.

 

Zdroj: tk.media

 

Poznamenal, že bezpečnost cestování byla umožněna díky testování COVID-19 při vstupu do země a dalším karanténním opatřením. „Teď to všechno analyzujeme. A v blízké budoucnosti zveřejníme nová doporučení,“ dodal expert WHO.

 

Zdroj: usnews.com

 

Na jaře 2020 mnoho zemí kvůli pandemii uzavřelo své hranice a pozastavilo lety. Turistický průmysl se začal zotavovat až v létě, ale v souvislosti s druhou vlnou COVID-19 v Evropě se začala vracet omezení pro cestující.

 

Zdroj: who.int

Nejbezpečnější destinace pro cestovní ruch v roce 2020

V červnu odborníci Světové rady pro cestovní ruch a cestování (WTTC) uvedli, že nejbezpečnějšími destinacemi pro cestovní ruch v roce 2020 budou Turecko, Bulharsko, Jamajka, Mauricius, Kanada, Portugalsko, Saúdská Arábie a Mexiko. Tato zjištění byla učiněna v souladu se speciálně vyvinutým protokolem „Bezpečné cestování“, který zahrnuje hodnocení hotelů, restaurací, leteckých společností, nádraží, letišť a dalších institucí a organizací z odvětví cestovního ruchu.

 

Share