Magazín Time analyzoval různé nešťastné události a určil nejhorší rok lidstva

Magazín Time porovnal rok 2020 s filmem, který chcete vypnout po 20 minutách sledování

Magazín označil odcházející rok 2020 za nejhorší rok v lidské historii. Filmová kritička Stephanie Zacharek letos přirovnala k filmu, který by člověk rád vypnul ve 20. minutě.

 

Zdroj: time.com

 

„Dějiny Spojených států a světa mají určitě svá nejhorší léta, ale většina z nás, kteří dnes žijeme, jsme nic takového nezažili. Musíte mít více než 100 let, abyste si pamatovali devastaci první světové války a chřipkovou pandemii v roce 1918. Nebo mít představu o ekonomických ztrátách způsobených s velkou hospodářskou krizí, nebo 80 let uchovat vzpomínky na druhou světovou válku a její hrůzy,“ píše Zacharek.

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Hlavním neštěstí, kterému lidstvo letos čelilo, byla bezmocnost způsobená pandemií koronaviru.

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Velkým problémem se stala také nezaměstnanost, hospodářské a humanitární krize, požáry v Austrálii a protesty ve Spojených státech spojené s hnutím Black Lifeʼs Matter.

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

„Lidé se nevzdali a přežili. V Americe nemůže být vždy slunečno. Někdy musíme zažít nejtemnější hodinu, aby pak přišel úsvit,“ píše Zacharek.

 

Zdroj: time.com

 

„Všichni jsme unavení, ale naše vlajka je stále vztyčena. Tento virus útočí na nejslabší a nejzranitelnější skupiny, a tím neúměrně zasáhl určité segmenty populace. Všechna pravidla a omezení nás unavila, ale zůstat jsme bdělí, a to je důležitější než kdy jindy,“ uzavřela Stephanie Zacharek.

 

PSALI JSME: OŽITÍ PRAŽSKÝCH ULIC: JAK OBYVATELÉ HLAVNÍHO MĚSTA STRÁVILI PRVNÍ DNY BEZ KARANTÉNY

PŘIPOMÍNÁME: „TO JE A ZŮSTÁVÁ NAŠÍM HLAVNÍM PŘEDPOKLADEM“: WHO UVEDLA, ŽE BY VAKCÍNA PROTI KORONAVIRU MĚLA BÝT DOSTUPNÁ VŠEM

 

Share