Jaké vakcíny proti koronaviru byly schváleny v USA

Vakcína proti koronaviru od společností Pfizer a BioNTech schválená ve Spojených státech. Informovala o tom tisková služba amerického úřadu pro kontrolu potravin a léčiv.

 

Vyrobení vakcíny. Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Nyní může být vakcína distribuována po celé zemi

Americký prezident Donald Trump zveřejnil na Twitteru video zprávu, ve které označil vývoj vakcíny za devět měsíců za lékařský zázrak. „Jedná se o jeden z největších vědeckých pokroků v historii,“ řekl Trump. Vyjádřil důvěru v to, že vakcína zachrání miliony životů a brzy koronavirová epidemie skončí.

 

Donald Trump / Zdroj: youtube.com

 

Ve Spojených státech bylo zaznamenáno více než 16 milionů případů koronaviru, zemřelo více než 300 000 lidí. Jedná se o největší počet případů a úmrtí na světě. Více než 200 000 nových případů je detekováno každý den, z toho zemře asi 3 000 lidí.

 

Vyrobení vakcíny. Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

K 9. listopadu kandidát na vakcínu mRNA od společnosti Pfizer / BioNTech mezitím prokázal „více než 90%“ účinnost. Jeho problém spočívá v tom, že skladování vyžaduje teplotu -70 celsia.

 

Vyrobení vakcíny. Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Podle výsledků závěrečných testů byla účinnost 95 %

Dne 30. listopadu podala společnost Moderna dokumenty k registraci její vakcíny v USA a Evropské unii. Povolení k její použití se očekává 17. prosince.

K 2. prosinci se Spojené království stalo první zemí na světě, která schválila rozsáhlé používání vakcín od společností Pfizer a BioNTech.

 

Vyrobení vakcíny. Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

PSALI JSME: 18. PROSINCE V ČESKU ZAČNE PLOŠNÉ TESTOVÁNÍ: ZDARMA SE MŮŽETE NECHAT OTESTOVAT IHNED NĚKOLIKRÁT

PŘIPOMÍNÁME: KUBEK CHCE ZAVŘÍT VŠE, CO SE DÁ: TVRDÍ, ŽE JE TO JEDINÁ CESTA, JAK NYNÍ VIR ZASTAVIT

 

Share