Zprávy WHO zaznamenávají rekordní denní nárůst případů covid-19 ve světě

Za posledních 24 hodin byla infekce zjištěna u 747 tisíc lidí. WHO dříve hlásila rekordní výskyt 14. listopadu, kdy bylo potvrzeno 668 tisíc případů COVID-19

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Počet potvrzených případů koronavirové infekce na světě za den vzrostl o 747 tisíc, což byl nový maximální nárůst výskytu, vyplývá z údajů Světové zdravotnické organizace (WHO). Dříve bylo zaznamenáno maximálně 668 tisíc případů denně, toto číslo bylo aktuální k 14. listopadu.

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Celkový počet případů od začátku pandemie ve světě přesáhl 61,29 milionu, počet úmrtí se přiblížil 1,44 milionu.

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Za poslední den zemřelo na COVID-19 13,2 tisíce lidí, což se také stalo rekordním nárůstem úmrtí od začátku pandemie. Během období šíření infekce na ni zemřelo 1 439 784 lidí. Předchozí záznam proti úmrtnosti byl zaznamenán 17. dubna (12,4 tis.).

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Více než polovina (405 tisíc) všech případů infekce zjištěných za poslední den se vyskytuje v Severní a Jižní Americe, následuje evropský region, kde bylo potvrzeno 236 tisíc případů, na třetím místě je jihovýchodní Asie (53 tisíc).

Po celou dobu šíření choroby byla většina infekcí potvrzena ve Spojených státech (12,7 milionu), Indii (8,3 milionu) a Brazílii (6,2 milionu). Podle WHO je na čtvrtém místě Rusko (2,2 milionu), na pátém – Francie (2,1 milionu), následované Španělskem (1,6 milionu) a Spojeným královstvím (1,5 milionu).

 

Ilustrační foto. Zdroj: youtube.com

 

Den předtím generální ředitel WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus uvedl, že pandemie COVID-19 se šíří nerovnoměrně po celém světě. „Všechny země jsou ovlivněny, ale ne všechny jsou stejné. Až 70 % všech případů a úmrtí nastává ve čtyřech zemích,“ uvedl. Podle něj také téměř 70 % všech úmrtí nastává v deseti státech.

 

PSALI JSME: PREMIÉR ČR OHLÁSIL ZÁVAŽNOU ZPRÁVU: PROČ LETOŠNÍ VÁNOCE BUDOU RISKANTNÍ

PŘIPOMÍNÁME: KOLIK LIDÍ JE JIŽ INFIKOVANÝCH KORONAVIRUS VE SVĚTĚ: PĚT HLAVNÍCH ZEMÍ

 

Share